Agrobs

Agrobs Testudo

AGROBS är ett tyskt företag som började med att tillverka foder till hästar. De har nu även ett sortiment anpassat för landsköldpaddor.

Agrobs Testudo ( Tidigare kallat PAT- Pre Alpin Testudo ) är anpassad för att likna landsköldpaddornas naturliga diet, med en bra kalcium och fosfat fördelning. Det innehåller flera olika grässorter och örter.

Agrobs har väldigt låg proteinhalt och hög fiberhalt vilket är skonsamt för lever och njurar. Agrobs Testudo understödjer/främjar till att hålla en god och hälsosam tarmflora.

Växterna som används till Agrobs Testudo odlas på en mager jord för att efterlikna deras naturliga växter i naturen. Jorden de odlas på är också rik på kalk/mineraler och är ekologiskt odlade. Agrobs innehåller varken smaktillsatser konserveringsämnen eller andra onödiga tilsatser.

När man tillverkar Agrobs är man noga så inga näringsämnen eller vitaminer går förlorade i processen.

Många andra pellets på marknaden innehåller dels en för hög proteinhalt, har ofta konserveringsämnen tillsatta samt har ofta många onödiga/onaturliga tillsatser som i längden inte är bra eller nyttiga för landsköldpaddor.


Testudo orginal är formpressade pellets man blöter upp med vatten innan de serveras.

Testudo Original är idealt pellets till landsköldpaddor och rekommenderas främst till vuxna djur.

Det innehåller en stor mängd gräs och maskrosor, speciellt utvalda för sina låga proteinhalter och höga fiberhalter. Inga bulkingredienser (t.ex. halm) är tillsatta för att dra ner proteinhalten.


Testudo herbs är formpressade pellets man blöter med vatten innan de serveras.

Testudo Herbs är ideala pellets till landsköldpaddor. Rekommenderas främst till växande djur.

Innehåller en stor mängd ängsörter, speciellt utvalda för sina låga proteinhalter och höga fiberhalter. Inga bulkingredienser (t.ex. halm) är tillsatta för att dra ner proteinhalten.


Testudo fibre + baby kan ges som det är eller strös på lätt fuktad färsk mat för att öka fiberinnehållet.

Några av ängsörterna som ingår i Testudo fiber är: hundäxing, amarant, ängssvingel, maskros, knylhavre, luddtåtel, daggkåpa, svartkämpar, häckvicker, kattsvansgräs, kamäxing, engelskt rajgräs, fjällgröe, klöver, röllika, gulmåra, samt även linfröolja.

Testudo fiber till vänster och Testudo baby till höger.

Man ser att fiber har större partiklar och baby är mer finfördelat och passar då bra till även ungar. Fiber baby passar också bra att använda i början att blanda med färsk mat om man ska vänja sin sköldpadda att äta Agrobs.

Mina sköldpaddor har alltid fri tillgång till Fiber.


Pellets innan de blötts med vatten.
Pellets till vänster och hur de ser ut när de blötts med vatten till höger.

Har man svårt att få sin sköldpadda att äta Agrobs kan man finhacka sallad eller ogräs och blanda detta 50-50 med blötlagd Agrobs.

Man kan även blanda ner fint riven gurka under den period det tar innan de accepterar att äta Agrobs. Med tiden kan man servera endast Agrobs.

Sköldpaddor ( Speciellt vuxna som tidigare fått bara färsk mat eller färgglada pellets ) är väldigt envisa så det gäller att vara mer envis och inte ge efter. Friska, vuxna sköldpaddor kan gå utan mat i flera veckor. Serverar man detta varje dag kommer de tillslut att äta av det.